הקרדיט הדרוש: צילום:ד”ר אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיויקי
אזור טיול: צפון קטגוריה: מוזיאון מסלול נגיש? כן
איך מגיעים…
באפליקציית ניווט נרשום:
מוזיאון האדם הקדמון מעין ברוך
ניסע בכביש 99 באצבע הגליל אל קיבוץ מעיין ברוך.
ניסע בהתאם להנחיות ולשילוט ההכוונה, אל מוזיאון האדם הקדמון בקיבוץ מעיין ברוך.
על המוזיאון 🙂
בלב קיבוץ מעיין ברוך באצבע הגליל נמצא מוזיאון פרהיסטורי….בו נמצאים עשרות אלפי ממצאים הפרהיסטוריים אשר נתגלו באתרים הפרהיסטוריים בעמק החולה, פרי עמלו הרב של אמנון אסף מייסד המוזיאון.
מיקום המוזיאון:
קיבוץ מעיין ברוך.
סוג המוזיאון:
מוזיאון האדם הקדמון ופרהיסטוריה.
למי מתאים:
המוזיאון מתאים לכל המשפחה.
מתאים למבוגרים וגם לילדים שוחרי התקופה הפרהיסטורית.
מתאים לטיולים בצפון עם ילדים, טיולים בצפון לזוגות ולקבוצות.
זמן הבילוי הממוצע במוזיאון:
כשעה.
הנגשה לעגלות ולכיסאות גלגלים:
המוזיאון מונגש לעגלות ולכיסאות גלגלים.
עונה מומלצת לביקור במוזיאון:
סתיו, חורף, אביב, קיץ. כל השנה.
דמי כניסה:
25 שקלים.
שעות פתיחה:
המוזיאון פתוח לקהל הרחב בימים,
א׳ – ו׳, 10:00-13:30
שבת, 10:00-15:30
מה כדאי לקחת איתנו לביקור במוזיאון:
*** מפה וחוברת המוזיאון ***
בקצרה על המוזיאון ; )
מוזיאון האדם הקדמון מיסודו של אמנון אסף, הוא מוזיאון איכותי ומיוחד ביותר בו מוצגים ממצאים אשר נתגלו ואותרו על ידי המייסד בכל עמק החולה. המוצגים מהווים ממצאים חשובים ביותר בקנה מידה עולמי.
אמנון אסף מצא את עמק החולה כגן עדן לארכיאולוגיה פרהיסטורית. האתרים הפרהיסטוריים הרבים המצויים בעמק החולה מעידים על קיום התיישבויות לאורך כמיליון שנים לחופי האגם הקדום.
אוסף הממצאים במוזיאון מכיל כ-120,000 פריטים אשר משמשים למחקר, לתיעוד, לשימור ולתצוגה.
עקב מיקומו של קיבוץ מעיין ברוך, סמוך לגבול הצפוני עם לבנון מקום חשוף להתקפות טילים ולקטיושות, המוזיאון נבנה כך שיהיה עמיד בפני הרס חיצוני.
ביקור מהנה!
דברים מיוחדים בתערוכות הקבע של מוזיאון :
– אמנון אסף, מייסד המוזיאון
– הפרהיסטוריה של עמק החולה
– אתנוגרפיה, כלים בני זמננו
איך נהפוך ביקור במוזיאון להצלחה מובטחת 😉
* לפני הביקור, נבדוק מה סוג המוזיאון והאם הוא מתאים למבוגרים ומותאם / לא מותאם לילדים.
* נברר מהו זמן הבילוי הממוצע במוזיאון ונתכנן את הסיור בהתאם לזמן שעומד לרשותנו. או להיפך, נתאים את הטיול שלנו בהתאם לזמן הבילוי הממוצע במוזיאון.
* במוזיאון גדול במיוחד זמן הבילוי יארך עד כחצי יום בין שעתיים עד חמש שעות, בעוד שזמן הבילוי במוזיאון קטן ומקומי יארך כשעה עד שעה וחצי.
מן הסתם, זמן הבילוי באתר תלוי במידת העניין שיש לנו ולשותפים שלנו (ילדים / מבוגרים בעלי סקרנות גבוהה ומידת הרצון שלהם לחקור ולדעת).
* נסביר לצעירי החבורה, מהם כללי ההתנהגות המקובלים במוזיאון (שומרים על שקט, מדברים בקול נמוך ולעתים אף בלחש, שומרים נגיעה מהמוצגים, הולכים ברוגע ממוצג למוצג, מתבוננים מקרוב ומרחוק וכולי…..). יחד עם זאת, נעודד אותם לסקרנות ולעניין ואם הם מגלים התלהבות יתרה….לא נעצור בעדם!!!
נזרום איתם בהתלהבות ונעודד אותם לחקור, לשער השערות ולשאול שאלות על מנת ליצור חוויה חיובית מהביקור, חוויה שתעשה להם חשק לעוד!
* מוזיאונים המכוונים אל קהל יעד צעיר וסקרן מגישים מוצגים אינטראקטיביים אשר מפעילים את כל החושים. כאן ניתן דרור לילדים שינסו, ייגעו, יתחקרו, יפעילו, יסובבו, יהפכו…שיעשו הכל, תוך כדי חשיבה ומציאת פתרונות היוצאים מהקופסא.
* במוזיאונים מסתובבים אנשי צוות אשר מחכים רק לנו… כדי לענות על שאלות, להסביר, להמליץ, לשתף אותנו בידיעותיהם ואף ללוות אותנו…לא נהסס לפנות אליהם. הם עושים זאת בשמחה ובאהבה!
* נבדוק בדלפק הכניסה או בקופה האם ניתן לקבל חוברת הפעלה שתלווה את המשפחה בביקור.
לרוב, המוזיאונים מנפיקים חוברות או דפים עם הפעלות חווייתיות אשר הופכים את הביקור לחוויה מאתגרת, מסקרנת ובעיקר מפעילה את הילדים והמשפחה כולה בצורה דינמית סביב המוצגים והתערוכות.
* כמו כן, נבדוק בקופת המוזיאון האם קיימות הפעלות משולבות כמו משקפיים וירטואליים, משחקים אינטראקטיביים עם טלפונים סלולריים או אתגרים משחקיים נוספים מסוג זה. זה יעניק את הטוויסט וייתן לביקור במוזיאון משמעות לימודית מהנה ועכשווית.
* ניתן לילדים להוביל בעזרת מפת המוזיאון שתישאר בידיהם ובאחריותם. כך, נעודד אותם לסקרנות לאחריות ולהתמצאות במרחב.
* רוב המוזיאונים מונגשים על פי תקן, לעגלות לכיסאות גלגלים ולבעלי קשיים בהליכה. אולם יחד עם זאת, כדאי לברר מראש מהי מידת ההנגשה, בייחוד במוזיאונים פתוחים ובמוזיאונים קטנים.